search

Сир Гудбрандсдален Gudbrandsdalen

85,00 ₴

Сир має смак карамелі з соленим відтінком - ніжний, солодкуватий з приємним довгим післясмаком, в якому відчутна легка кислинка. Завершує смак пікантна гострота козячого молока з ноткою заварного крему. Пробувати з ароматною кавою або какао.

  • Зверніть увагу! Даний товар ваговий і підлягає зважуванню
  • Розрахунок попередній. Ціна буде відкоригована відповідно точній вазі
Вага
Кількість

Сир має смак карамелі з соленим відтінком - ніжний, солодкуватий з приємним довгим післясмаком, в якому відчутна легка кислинка. Завершує смак пікантна гострота козячого молока з ноткою заварного крему. Пробувати з ароматною кавою або какао. Гудбрандсдален (норв. Gudbrandsdalsost) - вид брюнуста, коричневого норвезького сиру, що відбувається з долини Гудбрандсдал в Норвегії. Сир світло-коричневого кольору і має карамельний смак, який пояснюється способом приготування: молоко готується, поки що містяться в ньому цукру не карамелізіруется і сир не придбає свої своєрідні властивості.

Норвежці їдять Гудбрандсдален вранці, в обід і ввечері, а також під час перекусів. Його нарізають на тонкі скибочки і кладуть на хліб, крекери, вафлі, додають при приготуванні бутербродів, сирних фондю, соусів, запікають з лососем, поєднують з фруктовими джемами. Особливо добре цей солодкий сир поєднується з мармеладом з червоних фруктів. Гудбрандсдален дуже популярний в Норвегії, де його їдять практично з кожним прийомом їжі. У рік виробляється 12 мільйонів кілограм брюнуста, з яких половину становить Гудбрандсдален. Цей сорт сиру - один з типових норвезьких продуктів.